miercuri, 4 martie 2009

Pestera Meziad

Sursa: wiki
Peştera Meziad este o peşteră mare, fiind una dintre primele peşteri amenajate şi mult timp una dintre cele mai lungi peşteri din România (4.750 m lungime cu mai multe nivele) fiind situată în judeţul Bihor pe Valea Meziadului în regiunea sud estică a Munţilor Pădurea Craiului şi zona de vest a Munţilor Apuseni. Declarată monument al naturii, o rezervaţie speologică, peştera a fost cercetată intens. În 1921 a fost vizitată de o echipă de geologi având în frunte pe renumitul speolog român Emil Racoviţă. Peştera Meziad a fost reamenajată în 1972 şi deschisă turismului.

Cabana de unde trebuie luat ghidul....geamuri sparte, cabana derapanata etc ...

Pestera se poate vizita numai cu ghidul si in grup de mai multe persoane (parca minim 6). In cazul in care nu mergeti in grup nu stiu cat trebuie sa asteptati sa mai vina turisti (noi am asteptat in jur de 30 de minute dupa care ghidului i s-a facut mila si am pornit:P)

Singura lumina din pestera (va sfatuiesc sa aveti minim o lanterna)In aceasta pestera se afla o incapere denumita "Sala Liliecilor" (sincer nu am intrat ca m-au inspaimantat zgomotele produse de acestia ... cred ca erau fooooarte multi), oricum din cate a zis ghidul au fost foarte putine cazuri in care liliecii au "atacat".