joi, 13 mai 2010

Sulina si imprejurimi

Ziua 3 (Insula K & Letea)
Ziua 4 (Caraorman & Pasari)


Finaly am ajuns si eu in Delta datorita unui workshop de fotografie tinut de Florin Constantinescu... cu siguranta o sa mai revin la workshop-uri facute de dansul :) (adica a fost foarte tare)

...voi incepe cu primele 2 zile pe care le-am petrecut prin Sulina

In drum spre Tulcea
Drumul de la Tulcea la Sulina l-am facut cu o barca "Rapida" (racheta cum se zice prin Tulce :P) cam in 2 ore si a costat 50 ron / persoana, masina am lasat-o in fata portului (nu am platit nimic, desigur erau si parcari cu plata dar 40 ron / zi ..so... din fericire nu a patit nimic major, am ramas doar fara niste capace mici de la suruburile din centrul jentii :D )

Sulina life style :D...parcare... de cand nu am mai vazut uniforme ... (cred ca a luat un 10 ceva sau un foarte bun sau nu stiu exact cum e acum :P)s-a intors de la paine (adica de pe partea cealalta a Dunarii)Ca sa se treaca Dunarea de pe un mal pe celalalt erau diversi oameni cu barci si cereau 50 BANI de persoana (da 5000 lei vechi), excursia dura cam 2 minuteSe poate si in 3 roti :) (un coleg din workshop care a fost si anul trecut a zis ca tot 3 roti avea .. deci se poate)

Suzuki Power :)...un oras rupt de lume (asa il vad eu)

fosta Fabrica de conserve

Am gasit un articol foarte interesant despre Sulina:

"...Sulina se imbata cu amintirile ei. Pe vremea lui Ceausescu, aici se faceau zilnic patru curse de nave rapide si o cursa de pasageri, care aduceau 1.500 de turisti zilnic. Stateau pe la casele oamenilor sau in hotelul de 150 de locuri, de langa plaja cu nisip fin, hotel care este acum in paragina. Localnicii lucrau la fabrica de conserve sau la santierul naval. Ambele au fost privatizate si au murit incet. Dar mai mult decat atat, Sulina traieste cu amintirea a ceea ce era la inceputul secolului XX. Din 1856 si pana in 1939, in acest oras a fost amplasat sediul Comisiunii Europene a Dunarii, infiintata prin tratatul de pace de dupa Razboiul Crimeei, atunci cand s-a instituit libertatea de navigatie pe Dunare..." sursa: Jurnalul


Spre Plaja Sulina

Nu prea sunt masini in Sulina dar cand trece una te umple de praf din cap pann in picioare ...

Miercuri, 16 Decembrie 2009 "O nava sub pavilion georgian, care stationa pe mare, la sud de Bara Sulina, dupa ce autoritatile fluviale au inchis Canalul Sulina din cauza furtunii, a esuat si nu poate fi salvata decat dupa ameliorarea vremii, transmite corespondentul NewsIn." sursa: ziare

Making Of :)


Ziua 3 (Insula K & Letea)
Ziua 4 (Caraorman & Pasari)