miercuri, 25 august 2010

Plitvice - Croatia
...so de aproximativ 2 ani mi-am dorit sa ajung in Croatia, se pare ca anul 2010 a fost perfect pentru aceasta vacanta :)

Planul initialActelel necesare:

- Buletin (peste tot Serbia, Croatia si in Bosnia nici nu ne-a verificat)
- Procura de la firma de leasing (am masina in leasing) -> a fost ceruta numai la vama noastra
- RCA - noul RCA cuprinde si Serbia (deci nu am mai platit nimic in plus)
- Asigurare Medicala (nu a cerut nimeni dar e bine sa existe)


Deci sa incepem :)

Vineri 06.08.2010 pe la ora 14:00 plecam spre Drobeta ... in 2 ore iesim din Bucuresti si undeva pe seara ajungem in Drobeta. Mancarica o berica si somn ca ne asteptau multi km (aproximativ 750-800km Drobeta - Belgrade - Plitvice) ...

Sambata 07.08.2010 .. trezirea la 7 dimineata si la drum la drum .. pana cand am ajuns in vama .. trecem de vama noastra destul de rapid si ne oprim in vama sarbilor unde am pierdut cam 30-40 de minute ca se schimba tura sau ceva de genul.

Trecem pe malul sarbesc, drumul destul de ok cu peisaje frumoase ...Dupa ce trecem de chei ... continuam spre Belgrade cu viteza legala :) (se poate face chiar si inchisoare pentru depasirea vitezei regulamentare) ... In apropiere de Pozarevac ne-am urcat pe autostrada (care a fost pe undeva pe la 3 eur / stare asfalt = bucuresti - pitesti A1 RO :P)

Ne tot uitam pe harta, pe GPS cum putem sa ocolim Belgradul dar nu ne-a dat niciun rezultat asa ca am trecut prin el .. tin sa mentionez ca autostrada trece prin oras .. am zis foarte tare inseamna ca nu pierdem timp prin aglomeratie, da de unde am stat bara la bara cam 1 ora daca nu mai mult .. asta e :) (se lucra pe autostrada .. dar se lucra nu ca la noi ... si era totusi sambata)

Cand am iesit de pe autostrada am fost furati la taxare (nu prea ne asteptam) .. in mod normal trebuia sa platim cam 17 eur .. dar ni s-au cerut 20 si fara chitanta ... deci se poate si la altii nu numai la noi :) (asta in croatia nu in serbia)

Ajungem in Plitvice si incepem goana dupa cazare pentru o noapte ... dupa aproximativ o ora am gasit si cazare destul de decenta (nu mai tin minte exact cat a costat dar a fost destul de putin)

Duminica 08.08.2010 - Pe la ora 8 cumparam deja bilete .. parcul se deschide de la 7:30 (parca) nu stiam acest lucru aveam impresia ca se deschide la 8. Tura a durat aproximativ 6 ore am vazut cam tot ce era de vazut :) in biletul de intrare era inclusa o plimbare cu vaporasul si o plimbare cu tractorasul (pret de intrare ~15 eur mai multe detalii gasiti aici: http://www.np-plitvicka-jezera.hr/)

Si acum poze :)Dupa ce ne-am plimbat prin parcul Plitvice am plecat spre Trogir undeva pe la ora 14:30, am evitat autostrada si am mers pe drumuri .. sa zicem judetene (dar culmea tot fara gropi). Pe la 21:00 cred ca am ajuns la Trogir si am inceput sa cautam vila la care eram cazati (era o aglomeratie de nedescris), dar din cauza stradutelor mici de pe acolo (pliam oglinda sa mergem pe o straduta care era si in panta) evident ca nu am gasit .. pana la urma am sunat la gazda care ne-a luat din drum si ne-a condus

Trogir !