marți, 17 mai 2011

UK, Windsor Castle

O buna alegere de a descoperi Regatul Britanic in conditiile in care ti-e imposibil sa inchiriezi o masina si nu stii exact care sunt cele mai interesante locuri de vizitat este sa pornesti in tururi de o zi.Sunt convenabile ca pret ( in jur de 70 de lire de persoana), ghizii sunt extrem de simpatici si iti povestesc multe anecdote de ale locului, iar in plus ai intrari incluse in pret la toate punctele de atractie. Noi am incercat cu Premier Tour si am fost multumiti. Oferta este extrem de generoasa si pentru toate gusturile.

Pentru inceput am vizitat meleaguri pline de istorie (mai exact 900 de ani de istorie regala),Windsor Castle -inca ocupat de regina si a ei familie impresionanta, mai ales pe timpul verii.Dupa ce am inconjurat castelul de cateva ori,l-am pozat si admirat, ne-am retras in gradinile din jur si am parcurs the long lane (ne-am convins ulterior de cat de sugestiv e numele).


In zona ai ocazia sa te plimbi cu barca pe Tamisa ,cel mai cunoscut si mai navigabil rau al Angliei.Poti admira Windsor Bridge si Eton College (fondat in 1440).Tot aici am aflat ca exista o procesiune pe rau pe 4 iunie si o intrecere de vaslit intre Eton College si Westminster School (inca din 1828).
De o parte si de cealalta a raului admiri peisajul, cladirile, restauranetele cochete...